TRAINING WEEK (Raketová základna Esrange v Kiruně, Švédsko)

21.-25.4.2008

KIRUNA AIRPORT
V dubnu byl náš tým pozván na raketovou základnu Esrange, jejíž poloha v severní části Švédska je ideální pro vypouštění balónů a raket. Během týdne jsme se seznamovali s tamějším prostředím, přístroji a uzpůsobení k vypouštění experimentů, proběhlo mnoho seminářů prezentovaných specialisty v oboru a týkající se průběhu přípravy a sestavování experimentů. Dostali jsme mnoho rad, jak postupovat a čeho se máme vyvarovat. Celý týden nám byli také k dispozici pro řešení konkrétních problémů, čehož jsme se snažili co nejvíce využít.
ROCKET BASE ESRANGE
Během programu byl také vyhrazen prostor pro prezentaci našich projektů a následné diskuze s odborníky i ostatními studenty. Prezentace probíhala na podkladě tzv.PDR (Preliminary Design Review), jež měla obsahovat předběžné rozvržení projektu, jak si představujeme provedení experimentu.


Během týdne jsme se nejen dozvěděli mnoho užitečných informací, jež nám pomohou při konstrukci vlastního experimentu, ale také poznali mnoho zajímavých lidí z oboru vesmírné fyziky. Zbyl čas i na poznávání místní přírody...:-)